Ga verder naar de inhoud

De voorwaarden voor de Vlaamse huurpremie

Top

Om een huurpremie te krijgen, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • U huurt een private woning als hoofdverblijfplaats in het Vlaamse Gewest en beschikt over een huurcontract op uw naam, volgens de Woninghuurwet of volgens het Vlaamse Woninghuurdecreet voor contracten vanaf 1 januari 2019. Uw domicilieadres in het Rijksregister is het adres van uw huurwoning.
  • De woning die u huurt moet conform zijn en voldoet aan alle kwaliteitsnormen van de Vlaamse Wooncode.
  • De woning kan zowel een kamer als een zelfstandige woning zijn. Een zelfstandige woning beschikt over een eigen keuken, wc en badkamer.

Daarnaast gelden er voorwaarden voor inschrijving op de wachtlijst, huurprijs en inkomen. Je kan alle voorwaarden nakijken op de website van Vlaanderen.

Hoeveel bedraagt de huurpremie?

Top

De huurpremie wordt berekend op basis van je inkomen, de grootte van je gezin, de ligging en de huurprijs van je woning. klik op onderstaande link voor meer informatie over deze berekening.

De huurpremie aanvragen

Top

Als je in aanmerking komt, wordt normaal gezien het aanvraagformulier automatisch naar je opgestuurd. Je kan de enveloppe herkennen aan de gele ronde sticker met het opschrift: ‘Open dit om de huurpremie te kunnen krijgen’.

Denk je dat je in aanmerking komt, maar heb je nog geen aanvraagformulier ontvangen? Neem dan contact op met je lokale woonloket of met:

Wonen-Vlaanderen
Team Huurpremie
Herman Teirlinckgebouw
Havenlaan 88 bus 40B
1000 Brussel
e-mail: huurpremie.wonen@vlaanderen.be

Vind je de informatie op deze pagina nuttig?