Ga verder naar de inhoud
17 resultaten gevonden.
30 november, 19:30
— Online
Alle info over warmtepompen, hoe ze werken en of het kan in jouw woning
5 december, 19:30
— Online
Alle info over ventilatie op een duurzame manier
7 december, 19:30
— Online
Met de invoering van het capaciteitstarief verdween het onderscheid tussen dag- en nachttarief. Wie verwarmt met elektrische accumulatie, waarbij elektriciteit 's nachts wordt omgezet in warmte, verliest dus het voordeel van een goedkoper nachttarief. In deze sessie schetsen we verschillende manieren om de impact van deze wijziging op je energiefactuur te verminderen.
14 december, 19:30
— Online
Met een warmtepomp kan je tot driekwart van je warmte gratis uit de lucht, grond of water halen. Maar is je woning wel geschikt voor een warmtepomp? En welk type biedt voor jou de meeste voordelen? Dat ontdek je tijdens deze webinar.
14 december, 19:00
— Online
Tijdens de presentatie wordt een overzicht gegeven van de minimale kwaliteitsnormen waaraan een huurwoning moet voldoen. Daarnaast wordt de procedure van een woningonderzoek toegelicht en verneem je dus hoe je kan vermijden dat je huurwoning ongeschikt of onbewoonbaar wordt verklaard.
16 januari, 19:30
— Online
Met een warmtepomp kan je tot driekwart van je warmte gratis uit de lucht, grond of water halen. Maar is je woning wel geschikt voor een warmtepomp? En hoe hou je het elektriciteitsverbruik binnen de perken? Samen met Fluvius organiseert de Dienst Wonen & Energie gratis online sessies om je hierover correct te informeren. Tijdens deze sessie krijg je helder advies en praktische tips omtrent warmtepompen.
18 januari, 20:00 (+ 1 andere datum)
— Fysiek
25 januari, 19:30
— Fysiek of online
Wil je lenen om je renovatiewerken uit te voeren of ben je benieuwd welke premies je kan krijgen? In deze infosessie krijg je een volledig overzicht.
1 februari, 19:30
— Online
In deze sessies kom je alles te weten over (de)centrale verwarming én ontdek je of hernieuwbare energie haalbaar is voor jouw woning.
6 februari, 19:30
— Online
Alle info over het isoleren van je dak.

Wat is jouw gemeente?

Op basis van je gemeente kunnen wij jou informatie tonen die voor jou interessant is.
Momenteel kan je niet elke gemeente uit de provincie Antwerpen selecteren. Waarom?
We houden je locatiegegevens niet bij. Ze worden uitsluitend gebruikt om je de meest correcte informatie te kunnen tonen.

Cursussen bouwen en verbouwen (Dialoog vzw)

De vormingsorganisatie Dialoog is al jaren mee aan de weg aan het timmeren inzake duurzaam en energiezuinig (ver)bouwen. Ze geven daar in het hele Vlaamse land opleidingen over. Hun beste product zijn de BouwFit dagen. Dat is een tweedaagse opleiding waar alle principes duurzaam en energiezuinig bouwen de revue passeren. Het volledige cursusagenda staat op hun website waar je ook kunt inschrijven.

Door sponsoring zijn de opleidingen gratis.

Vind je de informatie op deze pagina nuttig?