Ga verder naar de inhoud

Aannemers

Top

Er zijn twee grote belangengroepen van aannemers. Op hun site kun je gaan kiezen uit de aangesloten leden. De aansluiting is ook niet verplicht.

Bij de Bouwunie is de site:

Vind uw Aannemer

En bij Embuild:

Build Your Home: 16.000+ aannemers & vakmannen in België

Architect

Top

Een architect zoeken kan op verschillende manieren.

Een volledige lijst staat op de website van de Orde van Architecten:

https://www.architect.be/nl/ik-verbouw/

Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) is gestart met het project BEN-Architect. De mensen die zich daar hebben op laten registreren hebben zich daar in het verleden toch voor geëngageerd al is dat nu wel de wettelijke norm:

http://www.ben-architect.be/

Maar de aansluiting bij NAV en de registratie bij BEN-architect is geen verplichting, dus is het lijstje ook niet helemaal volledig.

Zij organiseren ook een open-huizen-dag waarbij ze hun leden een platform aanbieden. Je kunt je abonneren op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de volgende editie:

https://www.mijnthuisopmaat.be/

Op de website van Pixii (het vroegere Passiefhuisplatform) kun je de aangesloten leden-architecten terugvinden maar ook hier is de aansluiting een vrije keuze:

http://pixii.be/bouwpartners

Passief bouwen gaat verder dan de BEN-norm. Een passiefhuis is extreem energiezuinig. Dan is de stap naar energieneutraal ook niet erg groot meer.

De website van Ecobouwers is een initiatief van de BondBeterLeefmilieu. Onder hun bouwpartners staan ook architecten. Die horen ook vaak in de bio-ecologische sfeer thuis:

http://www.ecobouwers.be/professionals

Zij organiseren ook elk jaar het evenement Ecobouwers Opendeur. Die projecten staan ook online met een verwijzing naar het architectenbureau als je het project aanklikt:

Ecobouwers Opendeur | Ecobouwers

En daarnaast is een lijst van ecobouwerswoningen

Ecobouwers inspireert | Ecobouwers

Een apart geval zijn de Architecten-Bouwers. Dat is eigenlijk een reactie op de sleutel-op-de-deur bedrijven. Dat is een vereniging van architecten die een gepersonaliseerde woning ontwerpen en daarna via een mandaatcontract je bouwbudget beheren en de facturen betalen.

Budgetcontrole en –beheersing is één van hun troeven:

http://www.a-b.be/

Vind je de informatie op deze pagina nuttig?