Ga verder naar de inhoud

Wat is jouw gemeente?

Op basis van je gemeente kunnen wij jou informatie tonen die voor jou interessant is.
Momenteel kan je enkel gemeenten uit de Antwerpse Kempen selecteren. Waarom?
We houden je locatiegegevens niet bij. Ze worden uitsluitend gebruikt om je de meest correcte informatie te kunnen tonen.

Woningpas

Top

De woningpas van de Vlaamse overheid informeert u over uw woning. Dankzij een samenwerking van het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap, het Departement Omgeving, Wonen-Vlaanderen en de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) kunnen we op 1 centraal punt alle relevante informatie over uw woning bundelen door in te loggen met je burgerprofiel.

Mijn Warm huis

Top

Hoe warm is mijn huis? Hoe energiezuinig is jouw woning? Hoe kan het beter? Wat kost het en wat brengt het op?
Welke premies zijn er? Bekijk de mogelijkheden van jouw huis, ga AAN DE SLAG! Bereken je winsten en download het stappenplan. Deze tool werd ontwikkeld in kader van de projecten See2Do.

Samen Duurzamer Wonen tool

Top

Door middel van een korte vragenlijst proberen wij voor jou inzichtelijk te maken welke energie-besparende en duurzame maatregelen voor jouw woning mogelijk interessant zijn.

Deze tool werd ontwikkeld in kader van het project ENLEB.

Ga op ontdekking

Handige calculators van Fluvius

Top

Op zoek naar de ideale dak- of muurisolatie? De aangewezen dikte? De exacte hoeveelheid met het oog op de toekomst? Maak het jezelf makkelijk en gebruik onze handige calculators. Simuleer, bereken en vergelijk naar hartenlust!

Zonnekaart

Top

Met de Zonnekaart Vlaanderen kom je te weten hoe uw dak scoort voor zonne-energie. Je hoeft alleen maar je adres in te tikken.

Test uw EPC

Top

Met deze test kunt u het energielabel van uw woning inschatten en vergelijken met andere woningen in Vlaanderen. Ontdek hier ook hoe u uw woning energetisch kan verbeteren tot energielabel A, de Vlaamse doelstelling tegen 2050.

Materialenbibliotheek

Top

Onze West-Vlaamse collega's van ACASUS ontwikkelden een materialenbibliotheek. Omdat het toonpunt in Veurne wat te ver weg is, kun je de technische fiches bij je thuis raadplegen, downloaden en doorsturen. Ze bevatten niet enkel een heleboel algemene informatie, maar gaan dieper in op enkele concrete eigenschappen en milieu classificaties (NIBE, TOTEM).

V-test

Top

Vergelijk en vind de energieleverancier die bij je past

De Zilveren Sleutel

Top

De Zilveren Sleutel ondersteunt ouderen of familie en dienstverleners van ouderen met praktische informatie. Zo kunnen ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Je ontdekt hier onze tips om je woning comfortabeler en veiliger te maken. Je krijgt ook andere handige informatie die je daarbij kan helpen.

Mobiscore

Top

Ben je nog aan het zoeken wat de beste locatie om te gaan wonen? De mobiscore is ontwikkeld om de bereikbaarheid van een woning of perceel te beoordelen. Met een goede mobiscore zit je dicht bij de belangrijkste nutsvoorzieningen en handelszaken zoals dokter, apotheker, school, bakker, …

Groenblauw peil

Top

Met het GroenBlauw Peil heb je een tool waarmee je de aanwezigheid van water en groen op je eigen perceel kunt beoordelen. Water en groen dat in de stadskernen kan doordringen gaat ook het hitte-eiland effect verminderen.

Vind je de informatie op deze pagina nuttig?